FCS 500 nHALO® - Система за покрития на Beneq

FCS 500 nHALO® - Система за покрития на Beneq

Системите за покритие на Beneq nHALO® за отлагането на наночастици, предлагат безпрецедентна свобода на избор на материали и размери на частици. В лабораторен мащаб тези инструменти се използват за синтез на наноразмерни частици и изследване на покритие и развитие.

Системите nHALO са най-добрите за употреба в научните изследвания и в разработване на тънки слоеве, функционални покрития и изменения на повърхността. Естеството на процеса на синтез на частиците позволява разнообразни химически дейности и морфологии, както и използването на различни видове субстратни материали. Произвежданите наночастиците са пряко депозирани върху подложката, която ги предвижда върху необходимото покритие и към тях. Типични субстрати са стъклени, керамични и стомана или други метали. Покривните приложения включват оцветяване на стъкло, анти-микробни покрития, повърхност допинг и хидрофилни повърхностна обработка.

Системите nHALO са предназначени за приспособяване на широка гама от субстратни материали и прекурсорни химии. Вида на продуктите, от гледна точка на наночастици, са в гамата на благородните метали - сребро (Ag) и паладий (Pd), метални оксиди като титанов диоксид (TiO2) и алуминиев оксид (Al2O3), комбинации от тях, като TiO2-Ag и други. Размерът на частиците е лесно регулируем в границите от 5 до 200 пМ (първичен размер на частиците).

още..